ОСТАННІ НОВИНИ

Передвиборча кампанія буде випробуванням для ЗМІ – Микола Томенко

|

Незважаючи на те, що Національна рада з питань телебаченя і радіомовлення обіцяє не проводити перевірок під час передвиборчої кампанії, видання таки потерпатимуть від перевірок податкової і від судових позовів – повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Комісії ВРУ з питань свободи слова Микола Томенко.

Він каже, що комісія спробує просунути мораторій, яким рекомендуватиме податковій не перевіряти видання, але він носитиме лише рекомендаційний характер. Проте Томенко таки прогнозує перевірки: податкові, санітарні, пожежні. Виданням він порадив наперед прорахувати можливі ходи і способи уникненя такого тиску. “Нові видання, мабуть, не з’являться, але багатьох з них викинуть на периферію або прив’яжуть до судових позовів” – наголосив Томенко.

Іншим варіантом тиску на журналівстів Томенко вважає судові позови. Тому на період передвиборчої кампанії він планує широко розгорнути роботу з адвокатами, враховуючи і представників ОБСЄ, які захищитимуть окремих журналістів і видання в судах – вони працюватимуть в кожному обласному центрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *