ОСТАННІ НОВИНИ

Вулиця Зелена все ще перекрита

|

Корок автомобілів на перетині Зеленої-Пасічної в районі ДБК сягає приблизно по сто метрів в кожен бік. Понад триста працівників ВАТ “Іскра” з допомогою кількох вантажівок приблизно о 16.00 перекрили рух по цій вулиці на знак протесту проти дій міськвиконкому щодо земельної ділянки площею 1,8 га. На цій ділянці підприємство планувало спорудити три багатоквартирні будинки. Рух на кільці в сторону Сихова і центру по Зеленій практично припинено. Декотрі маршрутні таксі і легкові автомобілі намагаються об’їхати пікет по тротуарах і деяким це вдається. Проте переважна більшість висаджує пасажирів і розвертається. Внаслідок цього сотні невдоволених сихівчан пішки прямують додому повз пікетувальників.

Як повідомила прес-секретар ВАТ “Іскра” Анна Сюч, з 1993 року підприємство отримало земельну ділянку площею 1,8 га для будівництва 3 багатоквартирних будинків. До кінця 2001 року було зведено 1 будинок і проведені підготовчі роботи для будівництва ще двох. Однак з вступом в дію Земельного кодексу, підприємство мало переоформити володіння ділянкою з постійного користування на оренду, оскільки змінилося чинне законодавство. Однак неодноразові звернення до міської влади ефекту не мали, а влітку цього року міськвиконком скасував рішення міської ради від 1993 року про надання земельної ділянки – на цій площі розпочалося будівництво житлового будинку за кошти міста.

Підприємство вимагає скасувати це рішення і надати земельну ділянку ВАТ “Іскра” для добудови підприємством ще двох житлових будинків на 108 квартир кожен і призупинити будівництво до моменту вирішення проблеми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *