ОСТАННІ НОВИНИ

Мінометник зі Львівщини спинив наступ окупантів біля Часового Яру

Наталя Дуляба

|

Мінометника Артура Кравченка, який своєю майстерною роботою зумів зірвати наступ російських окупантів поблизу Часового Яру, відзначили «Золотим хрестом». Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП.

Артур Кравченко є мешканцем Миколаєва, що на Львівщині. Служить мінометником у 225 окремому штурмовому батальйоні, молодший сержант. Цьогоріч 31 березня він спинив ворожий наступ у районі Часового Яру Донецької області, де пролягає один із найгарячіших напрямків фронту.

Перебуваючи під постійним артилерійським обстрілом, військовий продовжив керувати мінометним розрахунком на вогневій позиції. Сам робив постріли з міномета 120 калібру за визначеними координатами і зміг знищити 35 окупантів та значну кількість їхньої техніки. Таким чином просування росіян було зупинене.

«Артур Кравченко підняв бойовий дух підлеглих-мінометників. Завдаючи вогневих ударів по цілях противника, вони відбили три штурмові атаки і дозволили групам резерву вийти на позиції без втрат. Того вечора мінометний розрахунок молодшого сержанта завдяки вправному керуванню вогнем і розумінню тактики ведення бою запобіг прориву української оборони», – йдеться у повідомленні.

За майстерно виконане це бойове завдання та проявлену самовідданість Артура Кравченка нагородили почесним нагрудним знаком «Золотий хрест». Вручав його військовому особисто Головком ЗСУ Олександр Сирський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівський ТЦК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *