ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розкрив деталі першого саміту миру для України, який відбудеться в червні

Маркіян Рой

|

Саміт миру у Швейцарії відбудеться 15-16 червня. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Зустріч відбудеться на курорті Бюргеншток поблизу міста Люцерн. Глава держави зазначив, що дату і місце раніше обговорили з президенткою Швейцарії Віолою Амхерд.

За словами Зеленського, саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення «всеосяжного, справедливого й тривалого миру» для України відповідно до Статуту ООН і норм міжнародного права.

До участі в саміті запросили глав держав та урядів з усіх континентів. Усі запрошені держави продемонстрували свою відданість принципам міжнародного права, відзначив Зеленський.

«Ці загальні правила, закріплені в Статуті ООН, захищають усі країни від нападів і насильства. Таким чином, наша спільна глобальна відповідальність полягає в тому, щоб захищати їх реальними діями, а не лише словами. Саме про це йдеться на першому Саміті миру у Швейцарії», – додав Зеленський.

Нагадаємо, Міжнародний саміт миру відбудеться на одному з курортів Швейцарії 15-16 червня. З ініціативою його проведення виступила Україна, аби імплементувати свою формулу миру.

На захід збереться низка лідерів світових держав. Їхня точна кількість наразі не відома, ЗМІ пишуть орієнтовно про сотню. Росію, як відомо, на саміт не запрошували.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *