ОСТАННІ НОВИНИ

Росіянам вдалось закріпитись в Очеретиному, ЗСУ намагаються вибити їх, – ОСУВ «Хортиця»

Наталя Дуляба

|

Російським окупантам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному в Покровському районі Донеччини, проте частина, в якій вони перебувають, перебуває під вогневим контролем українських воїнів, бої тривають. Про це повідомив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин у коментарі Інтерфакс-Україна.

«Щодо Очеретиного. Ворог прорвався і закріпився в цьому населеному пункті. Частина, в якій перебуває противник, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються заходи, щоб його вибити звідти. Також там тривають важкі бої, проте ситуація під контролем підрозділів ЗСУ», – розповів він і додав, що для підсилення на цю ділянку фронту залучили додаткові сили і засоби резерву.

В угрупованні військ «Хортиця» кажуть, що найскладніша ситуація наразі на Покровському та Курахівському напрямках. Тут Росія залучила до чотирьох бригад, аби розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар’їнки, також окупанти хочуть пробитися до Покровська та Курахового.

«На цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати він не зміг. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, які зазнали втрат, із нашого боку здійснюється переміщення бригад, які відновили свою боєздатність», – відзначив Назар Волошин.

Як повідомляв Львівський портал, 28 квітня у ЗСУ офіційно підтвердили, що росіяни зуміли закріпитись у частині Очеретиного, українські військові намагаються вибити їх звідти.

Того ж дня Головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив про відхід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки, що на південь від Очеретиного на Донеччині. Наші бійці зайняли вигідніші рубежі оборони.

За словами українського генерала, ситуація на полі бою значно загострилась. Росіяни хочуть захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту. Для цього вони зосередили основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Активно атакують по всій лінії зіткнення, на деяких напрямках мають тактичні успіхи.

Події на фронті змінюються дуже динамічно, окремі позиції переходять «з рук в руки» кілька разів протягом доби, додає Сирський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *