ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию на ремонті стадіону розікрали майже 2 мільйони гривень

Олег Дерев'янко

|

На Львівщині під час ремонту стадіону «Сокіл» зловмисники заволоділи бюджетними коштами у сумі майже 2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Слідством встановлено, що організатор та його виконавці – директор та головний інженер підрядної організації, заволоділи бюджетними коштами при капітальному ремонті стадіону «Сокіл», що знаходиться у місті Стрий.

Попередньо, в червні 2021 року, за результатами тендеру, між товариством та Управлінням освіти Стрийської міської ради було укладено договір про виконання робіт на вищевказаному об’єкті.

За результатами виконаних робіт, підрядник вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт та довідок про їх вартість. Зокрема було завищено їх обсяг та вартість.

Після погодження документів органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано майже 2 млн грн суб’єкту господарювання.

Слід зазначити, що на ремонт стадіону були виділені субвенції з місцевого, обласного та Державного бюджетів.

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої групи. Зловмисникам інкриміновано шахрайство та службове підроблення офіційних документів  (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України). Їм загрожує до восьми років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *