ОСТАННІ НОВИНИ

Обливань на площі Ринок на Поливаний понеділок не буде

Маркіян Рой

|

У Львові скасували традиційні обливання на Поливаний понеділок. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як наголосив керівник адміністрації міського голови Євген Бойко, традиційні обливання раніше не проводили через пандемію коронавірусу, а тепер – через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

«Обливаний понеділок – це традиція, яку львів’яни дуже любили. І на рівні міста ми з великим задоволенням її підтримували. Вперше зону для водних ігор та обливання на площі Ринок ми облаштували 10 років тому.  В цьому дійстві активну участь брав навіть мер міста. Але після широкомасштабного вторгнення ми відмовились від цього заходу. Не час для гучних забав та публічних веселощів. Наш народ завжди знав час і місце для суму чи радощів. Цим ми відрізняємося від дикунів з московії. Водяні батли на пл.Ринок обов’язково повернуться. Після перемоги», – каже Євген Бойко.

Для тих, хто все ж бажає дотримуватись традицій обливаного понеділка, у місті працюють фонтани на пл. Митній і біля Оперного театру. Також мешканці Львова та гості міста можуть зустріти світле свято Воскресіння Христового у «Шевченківському гаю», де працівники підготували насичену на події програму.

Зазначимо, щоб не порушувати комендантську годину, нічних богослужінь у Львові не буде. Розклад великодніх богослужінь у  храмах Львова за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *