ОСТАННІ НОВИНИ

На Великдень правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі на Львівщині

Наталя Дуляба

|

На Великдень правоохоронці патрулюватимуть біля церков на Львівщині, аби стежити за дотриманням порядку, також у посиленому режимі працюватимуть вибухотехніки та кінологи. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

В суботу та неділю, 4-5 травня, правоохоронці патрулюватимуть поблизу храмів, де відбуватимуться освячення пасок та Великодні богослужіння. На цей час також збільшать кількість нарядів для попередження та оперативного реагування на правопорушення, створять додаткові слідчо-оперативні групи, а також мобільні вибухотехнічні групи. До чергувань залучать кінологів зі службовими собаками.

Загалом у Львові та області на Великдень охорону публічного порядку забезпечуватимуть співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини, Управління патрульної поліції, рятувальники, військовослужбовці Національної гвардії України, а також офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ.

Комендантську годину на Великдень ніхто не скасовує. На території Львівської області вона діє з 00:00 до 05:00 ранку. Відповідно до цього режиму УГКЦ та ПЦУ вже розробила розклад богослужінь у Львові.

«Ми ретельно проаналізували оперативну обстановку на Львівщині, визначили завдання, провели необхідні розрахунки особового складу та готові до будь-яких ситуацій. Сподіваюсь, що Великдень на Львівщині пройде без порушень правопорядку, закликаю усіх мешканців бути відповідальними. У країні воєнний стан, тому не забувайте про правила безпеки», – наголосив очільник поліції Львівщини Олександр Шляховський.

Мешканців Львова та області закликають не зловживати спиртним, не порушувати публічний порядок й не нехтувати безпекою.

Якщо ви стали жертвою чи очевидцем скоєння злочину або правопорушення, звертайтесь на оперативну лінію «102», у територіальні підрозділи поліції або до самих поліцейських безпосередньо на вулиці. Таким же чином повідомляйте про підозрілі предмети, виявлені у публічних місцях.

Нагадаємо, на Великдень правоохоронці по всій Україні чергуватимуть біля церков, куди зійдуться, за попередніми підрахунками, більше 10 мільйонів українців. До патрулювань загалом залучать близько 23 тисячі поліцейських.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *