“Карпати” роблять ставку на молодих

Юлія ВІЛЬХОВСЬКА, "Ратуша"

|

“Молоді та талановиті футболісти — велике майбутнє нашого футболу”, — саме на цьому наголосили під час прес-конференції генеральний директор ФК “Карпати” Олександр Єфремов і спортивний директор “Карпат” Юрій Дячук-Ставицький.

Основний акцент зелено-білі робитимуть на молодих доморощених футболістів. За словами Юрія Дячука-Ставицького, аби досягти цієї мети, збільшать кількість кваліфікованих і досвідчених тренерів. Середній вік гравців основи команди — 22 роки, а дублюючого складу — 19,5 років. Отже, за віком гравців, “Карпати” є однією з наймолодших команд Прем’єр-ліги. Семеро футболістів, які минулоріч виступали за дублюючий склад, сьогодні стали повноцінними гравцями основи “Карпат”. Не оминув Юрій Дячук-Ставицький і питання легіонерів. “Ми намагаємося робити ставку на своїх вихованців. Це, передусім, пов’язано з тим, що УЄФА і ФІФА з року в рік скорочуватимуть кількість легіонерів у всіх клубах Європи. УЄФА хоче запровадити правило, згідно з яким у Лізі чемпіонів із 2012 року мало б виходити на поле щонайбільше п’ять легіонерів одночасно”, — наголосив спортивний директор ФК “Карпати” Юрій Дячук-Ставицький. Тобто зі слів пана Юрія можна зробити висновок, що зелено-білі з оптимізмом крокують у новий футбольний сезон. Аби покращити виховання юних місцевих талантів, клуб підписав договір із Львівським училищем фізичної культури. Відповідно до договору, клуб зобов’язався відремонтувати один поверх гуртожитку, де мешкатимуть футболісти 1992 — 1998 років народження.

Якщо ж порівняти умови стадіону “Карпат” із умовами донецького “Шахтаря” чи київського “Динамо”, то, звісно, там вони кращі удвічі, якщо не утричі. Хоча, з іншого боку, “Карпати” не дають підстав для сумнівів, адже готуються не лише фізично, а й морально. А готуватися, панове, є до чого. Попереду у “Карпат” — два великі турніри: перший — “Кубок Карпат”, участь у якому візьмуть вісім команд, шість із яких – іноземні, та “Кубок Кароля Войтили”. Також під час прес-конференції, звичайно, не оминули увагою старт Прем’єр-ліги і питання “поділу” стадіону “Україна” між ФК “Карпати” та “Львів”. “Ми маємо велике бажання цивілізовано співпрацювати з ФК “Львів”, який свої домашні матчі проводитиме на “Україні”, — наголосив гендиректор ФК “Карпати” Олександр Єфремов. Також пан Єфремов повідомив, що “Карпати” у цьому сезоні мають на меті здивувати вболівальників ризикованим атакувальним футболом, виставляючи у лінію нападу відразу трьох форвардів. Що ж до ціни квитків на домашні зустрічі, то вони, за словами пана Єфремова, залишаться незмінними. 15 — 17 липня ФК “Карпати” мають на меті “запустити” у світ глянцевий журнал, який повинен стати прекрасним дарунком для вболівальників зелено-білих левів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *