Мавпочки у візочках і клоун-наречений

Наталка КИСІЛЬ, «Україна і час»

|

Переповнений амфітеатр Львівського цирку вкотре засвідчив, що, незважаючи на пори року, назви спектаклів, більшу чи меншу іменитість зірок цирку, народ не перестає любити цей вид мистецтва.

І хоч циркові вистави, як правило, призначені насамперед для дітвори, дорослі, як і раніше, теж захоплено стежать за тим, що відбувається на арені.

Минулої неділі у Львові стартувала нова циркова програма “Андре”. Прем`єра минула у вщент заповненому залі і, як мовиться, “на ура”. Циркові номери, які підготували для маленьких львів`ян артисти, були переважно традиційного циркового формату, але по-новому відшліфовані й інтерпретовані. Еквілібристи, акробати, жонглери, клоуни, дресирувальники тварин…

“Родзинку” шоу кожен для себе побачив у своєму. Однак з-поміж іншого варто виокремити виступи циркачів зі звірятами. Їм і аплодували, здається, найбільше. А загалом легше зазначити, кого з представників фауни не було того дня на арені, ніж перелічувати усіх чотирилапих артистів. Веселі і прудкі киці, собаки багатьох порід, мавпочки, ведмеді (так-так, звісно, на велосипедах), лами, леопард, левиця, єхидна, вовк, лисиця. Неабияк вразили майстерністю і моторністю шимпанзе, макаки та орангутанг. Особливо, коли вони возили у мініатюрних візочках (наче молоді мами з немовлятами) молодших побратимів.

Кілька вдячних слів варто сказати і на адресу клоуна. Артист до практичного кожного зі своїх номерів залучав глядачів із залу: з хлопцями жартівливо танцював і кепкував з них, з дівчатами ж… одружувався. Усе це, ясна річ, не могло не тішити публіку.

P.S. Цирк “Андре” чекає на глядачів від 5 до 26 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *