Африканська "окупація"

Павло МУЗИКА, “Україна і час”

|

Більше тисячі нелегальних іммігрантів з “чорного” континенту висадилися на берегах Іспанії та Італії.

З початком потепління десятки дрібних баркасів практично щодня вирушають з Африки і беруть курс на Європу. На думку оглядачів, це лише “перші ластівки”, а саме переселення африканців у країни Європи може набути цього року масового характеру. І що характерно — європейці, за великим рахунком, не готові до такого нашестя.

Зафіксовано, що лише цього тижня більше 400 нелегалів дісталися до берегів іспанських Канарських островів, ще близько 70 — до узбережжя Андалузії. Понад 300 іммігрантів, переважно — вихідці з Алжиру, були перехоплені італійською береговою охороною в морі біля острова Лампедуза.

Проблема нелегальної імміграції особливо гостро стоїть перед Іспанією. Торік тільки на Канарські острови прибуло більше 30 тисяч нелегалів. Багатьох шукачів кращого життя надихнуло прийняте два роки тому урядом соціалістів рішення легалізувати близько 570 тисяч нелегальних іммігрантів. Праві політичні сили, які нині перебувають в опозиції, обіцяють у випадку перемоги на виборах наступного року заборонити масову видачу іноземцям документів на проживання в Іспанії.

Враховуючи таку можливість, адже права опозиція в Іспанії завойовує все більшу популярність у країні, африканці хочуть якомога швидше скористатися “соціалістичним” шансом і масово вирушають у цю європейську державу. Пік міграційних процесів прогнозують на літо 2007-го.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *