Садовий Трієчник

Марія СКИРА, „Новий Погляд”

|

Роботу виконавчих органів Львівської міської ради депутати учора на сесії визнали задовільною, але висловили низку зауважень.

Міські обранці одноголосно заявили, що влада повинна розробити хоча б мінімальний план розвитку різних галузей міста та знайти фахівців для теплопостачальної сфери Львова.

Читаючи звіт міської влади, насамперед, звертаєш увагу на відсутність хоча б найменшої критики. Звісно, логічно, що критикувати сам себе ніхто не буде, але, бодай, зазначити, що не вдалося зробити і навести причини, не завадило б.

А негативних тенденцій у роботі виконавчих органів не бракує.

Найбільше незадовільнила депутатів робота міського виконавчого комітету, позаяк його члени часто пропускають засідання, немає злагодженої роботи усього виконкому і часто буває так, що заяви членів щодо однієї проблеми чи рішенння дуже різні. Найбільше критикували депутати роботу виконкому у теплопостачальній сфері.

„Два місяці тому, коли до Львова приїхали лідери політичних сил України, з високих трибун від міського голови та фракції БЮТу лунали обіцянки провести аудит, щоб перевірити економічну обґрунтованість тарифів, – говорить голова фракції УНП Юрій Кужелюк. – Жодна аудиторська компанія на території теплопостачальних підприємств поки що не працювала. Невідомо також, що ми робитимемо далі, адже ціну на газ Росія знову підніме, тарифи за тепло зростуть приблизно на третину. Тому треба шукати інтенсивні способи вирішення проблеми, спалювати вугілля чи відходи замість газу, втілювати у життя програми енергозбереження”.

Перший рік діяльності міського голови Львова Андрія Садового міські обранці відзначили як позитивний, але звинуватили його у непрозорості кадрових призначень. Мер не виконує обіцянку призначати людей на посади у міській раді на основі конкурсного відбору. „Є кілька речей, які не можуть не тривожити, – стверджує депутат Сергій Смірнов. – Я сумніваюся, що заступників і керівників департаментів призначили легітимно, невідомо, чому досі залишається вакантним одне місце у виконкомі. Також у місті забагато різних мораторіїв, наприклад, на встановлення МАФів, ніхто не знає, як Львів розвиватиметься у майбутньому. Всі ці питання потребують негайного вирішення».

Депутати також зауважили, що боротися з ігровим бізнесом міській раді треба активніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *