Петро Олійник, голова ЛОДА: «ЛАЗ на совісті тих людей, які кричать сьогодні найголосніше»

|

«Я задоволений сьогоднішньою зустріччю із трудовим колективом ЛАЗу, бо вирішено кілька питань.

Завод приватизували ще до мене. І я вважаю, що його приватизовано неправильно. Ми втратили всяку можливість, щоб до нас прийшов стратегічний фінансово спроможний інвестор. І це на совісті людей, які працювали в той час при владі на заводі та відстежували свої кишенькові інтереси, які продали тут усі навколишні приміщення. І сьогодні вони кричать найголосніше.

Ми усвідомлюємо відповідальність за стан справ на заводі, хоча він і приватний. Я не маю права втручатися в оперативні питання чи фінансові справи. Я повинен допомагати заводу. Я зробив колосальну роботу. Обсяги виробництва цього року зросли. Є заборгованість із заробітної плати, бо відбувся «кидок» НАК «Нафтогазом України» Львівського автобусного заводу на 60 мільйонів гривень.

Тепер стоїть питання перспективи – підвищення заробітної плати тощо.

Щодо квартир… Умовно на заводі є 1000 осіб: 120 задоволені розподілом квартир, а решта 880 будуть незадоволені – це об’єктивна реальність. Тепер жодне підприємство не будує житла для своїх працівників.

Відтак будинок для лазівців буде здано обов’язково. Ми знімемо претензії на 240 тисяч. Ми надамо нову земельну ділянку. Гуртожиток обов’язково залишиться гуртожитком. Ми зробимо все, щоб люди мали прописку, паспорти і інші речі.

У січні після прийняття бюджету ми розглядатимемо перспективу розвитку заводу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *