Костянтин Ващенко, заступник голови Держпідприємництва України: «Наразі ми не отримували сигналів про спроби взяти з підприємців більше, ніж потрібно»

|

«Ми наразі не отримували інформації про те, що почалися якісь тиски або спроби взяти з підприємців більше, ніж потрібно для того, щоб наповнювати бюджет. Наразі у нас таких сигналів немає, але є практика спільних роз’яснень з Державною податковою адміністрацією та з іншими структурами, якщо виникають такі речі.

Хочу сказати, що в будь-якому разі, на наш погляд, філософія державної політики повинна полягати в тому, що податки мають зростати завдяки новоствореним суб’єктам підприємництва. Держава повинна робити все можливе, щоб стимулювати підприємців і отримувати податки.

А тиснути на тих, хто вже є, забирати в них останню копійку – шлях простіший. Але, я думаю, що він хибний і дає короткостроковий ефект для бюджету. Тому ми це питання тримаємо під контролем.

Офіційного документа чи постанови про те, що говорить Зеновій Бермес ми не бачили. Якщо це є власна ініціатива податкової, то ми будемо брати її до уваги і відповідним чином реагувати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *