Володимир Гарцула, голова правління групи компаній «ВЕЕМ», Почесний Консул Латвійської Республіки: „Львів’яни повинні стати своєрідною конкурсною комісією для бажаючих стати мером Львова”

|

«Не політик і не господарник, а передусім менеджер-управлінець повинен бути мером Львова. Міський голова міста Львова є одночасно керівником законодавчої і виконавчої влади у місті. Він повинен вміти організувати роботу 90 депутатів і більше 1 300 працівників виконавчих органів влади.

Проблеми, які є у Львові, зумовлені відсутністю простої зрозумілої системи управління містом. Поки головною проблемою мера не стане формування такої системи, він постійно буде затикати провали то в воді, теплі, світлі чи люках. У виконавчій владі міста повинні бути сформовані департаменти з відповідними повноваженнями його керівника (директора). Контролювати роботу директора департаменту повинен міський голова і відповідна профільна депутатська комісія. І якщо є проблеми, які не вирішуються довгий час, наприклад, щодо тепла, то треба міняти директора департаменту, оголосивши конкурс на цю посаду за принципом професійності, а не партійної приналежності.

Львів’яни повинні спершу послухати і оцінити передвиборчі програми кандидатів, оцінити майбутній склад команди мера, його підходи до вирішення проблем міста. Громада Львова має спрацювати, як своєрідна кваліфікована конкурсна комісія. І тоді ми будемо застраховані від випадковостей і помилок.

ГО «Ділова Львівщина» ще не визначилася щодо кандидатур на посаду міського голови Львова та депутатів міської ради. Проте декому, як скажімо на http://www.observator.com.ua/agitka/204.html, дуже хочеться поспішати і трактувати очевидні факти, як заманеться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *