Акт вандалізму проти горіхів - "Львівська газета", 18 березня

|

На проспекті Свободи, 14, біля бару “Княжий келих” і сусідньої біля нього школи, працівники ТзОВ “Європарк” підрубали 15 старих горіхів.
Це помітив і забив на сполох голова постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради Мирон Колодко.

– Горіха взагалі не рекомендовано обрізати, з нього можна стинати лише сухі гілки, – зауважив завідувач кафедрою екології Львівського лісотехнічного університету, професор Володимир Кучерявий.

Нібито саме щоб обрізати з дерев сухе гілля директор ТзОВ “БІНП-ЛТД” Надія Тарасович звернулася в Галицьку райадміністрацію, аби звідти надіслали для цього відповідну службу. Як виявилося, за справу взялися справжні дилетанти, які не просто зрізали сухі гілки, а повністю оголили крону дерев. А людина, яка здійснювала обрізування від “Європарку”, перевела “стрілки” на Галицьку райадміністрацію, повідомивши, що саме це їм замовили.

– Я домагатимусь, аби “Європарк” більше не працював на території Львова, – заявив розгніваний пан Колодко. – І всі, хто спричинився до цього акту вандалізму, відповідатимуть перед природоохоронною прокуратурою.

Мирон Колодко та Володимир Кучерявий звинуватили у скоєному ТзОВ “БІНП-ЛТД”, Галицьку райадміністрацію, ТзОВ “Європарк” та управління екології і природних ресурсів. Галицька райадміністрація й управління екології і природних ресурсів заслужено отримали за те, що дали “добро” на обрізання горіхів горе-спеціалістам, які нічого не тямлять у цій тонкій справі та знищили не лише сухі, а й живі гілки дерев.

Леся Олендій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *