На думку в.о. прем“єра в Україні кризи немає

|

Перший віце-прем`єр-міністр, виконуючий обов`язки глави уряду України Микола АЗАРОВ вважає, що передумов для кризи в Україні немає і бюджет поточного року буде виконаний. Про це він заявив сьогодні під час селекторної наради з керівниками регіонів, повідомили УНІАН у прес-службі першого віце-прем`єр-міністра.

У нараді взяли участь керівники економічного блоку уряду, міністерств, ДПА України, Митної служби, Держказначейства і Національного банку України.

Під час наради обговорено соціально-економічну ситуацію в державі, пропозиції щодо першочергових заходів із стабілізації економіки.

М.АЗАРОВ підкреслив, що заходи, яких вживав уряд і Національний банк для регулювання і нормалізації грошового та валютного ринків, дозволили утримати достатньо стабільну ситуацію в економіці.

“У нас є всі можливості остаточно стабілізувати параметри економічного розвитку і завершити рік так, як і планували, – наголосив М.АЗАРОВ. – Ще раз підкреслю, що жодних об`єктивних передумов не тільки для економічної кризи, а й для погіршення ситуації немає. Необхідно тільки повністю відновити нормальну, відповідальну роботу центральних і місцевих органів влади”.

Він також зазначив, що відбувається необхідний для демократичної держави процес передачі влади шляхом виборів. “Отже, наше завдання – закріпити безумовні позитивні надбання і тенденції, щоб передати їх наступному уряду”, – сказав він.

М.АЗАРОВ переконаний, що більш, ніж достатні золотовалютні резерви Нацбанку, залишки бюджетних коштів на казначейському рахунку уряду і високі показники промислового виробництва – 13,4% за одинадцять місяців, які свідчать про “запас міцності” економічного зростання, гарантують на кінець року очікуване зростання валового внутрішнього продукту, а отже, й доходів бюджету.

Перший віце-прем`єр-міністр, виконуючий обов`язки глави уряду України поставив перед міністерствами, відомствами і регіональними адміністраціями завдання з виконання бюджетних зобов`язань, безумовного відновлення фінансової дисципліни, повернення стовідсоткових розрахунків в енергетичній сфері, запобігання невиправданому підвищенню цін як на товари промислового використання, так і на товари для споживчого ринку.

М.АЗАРОВ повідомив, що найближчими днями уряд розгляне пакет стабілізаційних заходів – близько 60 рішень, які напрацьовані спільно Кабінетом Міністрів України, Національним банком і де буде враховано пропозиції і потреби регіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *