Юрій Оробець, народний депутат України: „Ми не допустимо, щоби Лєсной став членом Апеляційного суду“

|

„Ми не допустимо, щоби такий суддя, як Сергій Лєсний став членом Апеляційного суду. Для цього треба проходити затвердження у комісіях Верховної ради і він його не пройде, зважаючи бодай на те, що він робив у справі виборів у Мукачевому.

Як голова парламентської слідчої комісії, що розслідувала цю справу, я офіційно доповідав у Верховній Раді про ті численні процедурні порушення закону, яких припустився під час розгляду справи суддя Лєсний. Він визнав спочатку недійсними вибори на 15 дільницях, хоча по шести з них не було жодних протоколів про порушення. А коли суд у Мукачевому прийняв рішення, яке було невигідне есдекам, то Лєсний взагалі визнав вибори недійсними, причому про засідання суду він попередив іншу сторону через пів годни післоя того, як воно розпочалося. Це махрові порушення закону!

На мою думку, кваліфікаційна комісія мала би щонайменше винести йому догану, а в ідеалі – позбавити звання судді. Та якщо комісія прийме рішення на його користь, то ми звернемося до Вищої ради юстиції, щоби вона прийняла рішення з цього приводу.“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *