Олексій Антонюк, президент Всеукраїнської громадської організації “Спілка перукарів України”: “Перукарі категорично проти постанови, що лобіює наш співочий ректор”.

|

“У зв’язку з прийняттям Верховної ради постанови, яку лобіює і яку, власне, подав наш співочий ректор, протягом трьох місяців розроблятимуть нормативну базу, для чого перевірятимуть та атестуватимуть всі перукарні України та навчальні заклади України – чи вони мають ліцензію чи ні. Всі ці заходи є дуже важливими саме для Михайла Поплавського, оскільки він пропонує, щоб всі, хто зайнятий в перукарській сфері, мали вищу спеціальну фахову освіту. Ну, і зрозуміло – здобували цю освіту саме в його університеті та філіалах, які зараз активно відкривають на базі ПТУ в обласних центрах.

Ми, як перукарі і як громадська оганізація категорично проти таких документів. Принципово в мене – як громадянина України – виникає запитання як могли 246 депутатів проголосувати за таку постанову. Зрозуміло, що вони її не читали. І зараз наше основне завдання привернути до цієї проблеми увагу якомога більшого загалу підприємців, перукарів, косметологів, візажистів та органів влади, щоб не допустити реалізації постанови. Тому я і звертаюся до ЗМІ з проханням все-таки інформувати і висвітлювати те, що відбуватиметься у Львові. Адже такі спроби атестувати і перевірити можна розцінювати як злочин і порушення антимонопольного законодавства. Відтак ми ще плануємо створити робочі групи на місцях, які аналізуватимуть постанову і розроблятимуть механізм – яким чином недопустити монополізації”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *