ОСТАННІ НОВИНИ

Безуглу звільнили з Комітету ВРУ з питань нацбезпеки

Наталія Жолинська

|

У четвер, 19 вересня, Верховна Рада України звільнила Марʼяну Безуглу з посади заступника комітету з питань оборони, а також з посади члена комітету. «За» проголосували 252 народних депутати. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.  

Відтак, її перевели до Комітету з питань зовнішньої політики.

За словами самої нардепки, вона прийняла рішення перейти до Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, щоб розширити свою діяльність.

«Наш закоренілий, корумпований армійський «совок» не здолати без реального розвитку співпраці з партнерами», – зазначила Безугла.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на початку 2024 року парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже приймав рішення щодо відсторонення Безуглої. Проте подальшу процедуру не було пройдено. 

Як відомо, у липні Мар’яна Безугла потрапила до бази «Миротворець» за свідому дискредитацію ЗСУ та органів державної влади, поширення інформації, яка містить держтаємницю. Відразу після цього вона таки вийшла з парламентської фракції «Слуга народу». 

Тоді ж нардепку спробували вдруге виключити зі складу оборонного комітету ВРУ. Однак, все ж звільнити її не вдалось.  

Нагадаємо, депутатка Мар’яна Безугла неодноразово відзначалась скандальними заявами щодо військових, ведення бойових дій. Вона також наполегливо критикувала ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного і закликала його подати у відставку, хоча сама не виступала з жодними аргументами чи конструктивом. 

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду. 

Після звільнення Валерія Залужного у лютому цьогоріч Мар’яна Безугла не перестала критикувати військових і «переключилась» на нових персон, зокрема на нового головкома Олександра Сирського та командувача Повітряних Сил Миколу Олещука. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *