ОСТАННІ НОВИНИ

Безуглу вдруге спробують виключити зі складу оборонного комітету ВРУ

Наталя Дуляба

|

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки вдруге проголосував за те, аби виключити зі свого складу одіозну народну депутатку Мар’яну Безуглу. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Так, на засіданні 22 липня члени комітету проголосували за виключення зі свого складу Мар’яну Безуглу, яка обіймає посаду заступниці голови цього комітету. Таким чином народні депутати внесуть відповідну постанову на розгляд Верховної Ради.

Тепер ще потрібно зареєструвати постанову, її має затвердити регламентний комітет ВРУ, а вже потім документ розглядатимуть у сесійній залі. Для ухвалення рішення слід набрати більше 226 голосів.

Сама Безугла обурилась таким голосуванням свого ж комітету, звинувативши колег у «знищенні тих, хто не мовчить».

Зазначимо, що на початку 2024 року парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже приймав рішення щодо відсторонення Безуглої. Проте подальшу процедуру не було пройдено.

Як відомо, днями Мар’яна Безугла потрапила до бази «Миротворець» за свідому дискредитацію ЗСУ та органів державної влади, поширення інформації, яка містить держтаємницю. Відразу після цього вона таки вийшла з парламентської фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, депутатка Мар’яна Безугла неодноразово відзначалась скандальними заявами щодо військових, ведення бойових дій. Вона також наполегливо критикувала ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного і закликала його подати у відставку, хоча сама не виступала з жодними аргументами чи конструктивом.

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду.

Після звільнення Валерія Залужного у лютому цьогоріч Мар’яна Безугла не перестала критикувати військових і «переключилась» на нових персон, зокрема на нового головкома Олександра Сирського та командувача Повітряних Сил Миколу Олещука.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *