ОСТАННІ НОВИНИ

Безуглу не змогли вигнати з оборонного комітету ВРУ: «слуги» зірвали кворум

Наталя Дуляба

|

Одіозна Мар’яна Безугла залишиться заступницею голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, оскільки нардепи від «Слуги народу» зірвали кворум за проєкт постанови. Про це повідомив депутат Сергій Євтушок.

«На засіданні регламентного комітету питання про виключення Безуглої з комітету нацбезпеки та оборони «слуги» (окрім голови комітету) демонстративно покинули засідання, чим зірвали кворум. Марʼяна лишається в обоймі комітету», – сповістив нардеп.

Таким чином проєкт постанови не затвердив регламентний комітет ВРУ, а відтак його не винесуть на розгляд парламенту.

Як уточнила нардепка Ірина Фріз, зірвали розгляд питання про зняття Безуглої такі депутати: Людмила Марченко (Слуга народу), Михайло Папієв (ОПЗЖ), Артем Культенко (Слуга народу), Оксана Гринчук (Слуга народу).

«Безугла продовжуватиме свою деструктивну діяльність, як член комітету нацбезпеки та розвідки, як людина яка внесена в базу Миротворець, як людина, яка фактично призведе до блокування роботи комітету в закритому режимі, адже представники сектору безпеки і оборони відмовляються працювати в режимі таємно за її присутності», – наголосила Ірина Фріз.

Зазначимо, що на початку 2024 року парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже приймав рішення щодо відсторонення Безуглої. Проте подальшу процедуру не було пройдено. 22 липня депутати цього ж комітету здійснили другу спробу вигнати одіозну політикиню.

Як відомо, днями Мар’яна Безугла потрапила до бази «Миротворець» за свідому дискредитацію ЗСУ та органів державної влади, поширення інформації, яка містить держтаємницю. Відразу після цього вона таки вийшла з парламентської фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, депутатка Мар’яна Безугла неодноразово відзначалась скандальними заявами щодо військових, ведення бойових дій. Вона також наполегливо критикувала ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного і закликала його подати у відставку, хоча сама не виступала з жодними аргументами чи конструктивом.

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду.

Після звільнення Валерія Залужного у лютому цьогоріч Мар’яна Безугла не перестала критикувати військових і «переключилась» на нових персон, зокрема на нового головкома Олександра Сирського та командувача Повітряних Сил Миколу Олещука.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *