ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відхрестився від скандальних заяв Безуглої про Залужного

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський, вперше коментуючи скандальні закиди нардепки від «Слуга народу» Мар’яни Безуглої у бік Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, заявив, що не має часу на таке, а їхні стосунки – «складне питання». Про це глава держави сказав 19 грудня на пресконференції за підсумками 2023 року.

Журналістка запитала, чи відповідає позиція представниці партії «Слуга народу» Мар’яни Безуглої щодо критики і закликів піти з посади Валерія Залужного позиції самого Володимира Зеленського, а також чому президент жодним чином не відреагував на подібні заяви, які спровокували значне суспільне обурення.

На ці питання Володимир Зеленський відповів своєрідно, намагаючись уникнути чітких формулювань.

«Що стосується будь-яких коментів у Facebook, вибачте, я не займаюсь цим. У мене немає часу на ці зайві, безрезультативні діалоги. Я використовую соціальну мережу як майданчик, як пошту, де я можу відповісти на якісь питання, передати сигнали чи якісь важливі, термінові речі нашому суспільству, а також як формат спілкування з нашими партнерами.

Що стосується Мар’яни, Валєри і є там ще декілька людей, це дуже складно. Вони часто у Facebook спілкуються, у них там діалоги. То вони разом з перших днів їздять на фронт, то вони сваряться. Якщо чесно, це складні питання для мене. Тому я скажу: мені здається, нам усім треба щодня давати результат державі, а селфі зробити встигнемо», – сказав Володимир Зеленський.

Водночас президент відзначив, що не лише Мар’яна Безугла, а й Валерій Залужний є «його представником».

На запитання про те, чи відповідає дійсності заява Безуглої про те, що Головком ЗСУ нібито не надав плану дій на 2024 рік, Володимир Зеленський не відповів.

Нагадаємо, народна депутатка, членкиня парламентського комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Марʼяна Безугла у листопаді взялась критикувати Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Зокрема, вона наполягала на тому, що він нібито не надав плану воєнних дій на 2024 рік, тому повинен залишити свою посаду.

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду.

Незважаючи на скандал, Безугла продовжила писати у своєму Facebook критичні дописи про Валерія Залужного.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *