ОСТАННІ НОВИНИ

Безуглу рекомендують відсторонити з посади у комітеті ВРУ

Наталя Дуляба

|

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити нардепку Мар’яну Безуглу з посади заступника голови комітету. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на власні джерела у парламенті.

За словами джерел видання, комітет своїм рішенням рекомендував парламенту відсторонити Безуглу з посади заступника голови. Тепер за цю пропозицію мають проголосувати нардепи під час засідання.

Пізніше сама Мар’яна Безугла підтвердила, що комітет ухвалив таке рішення і заявила, що його винесли на голосування, коли її не було.

«Зроблено все було максимально підступно: голова комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності, а колеги проголосували. Я не здамся ніколи і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди. Прикро за колег в комітеті. Як казала: якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні, то були б зовсім інші реалії. У нас війна», – написала нардепка у Facebook.

Як повідомляв Львівський портал, народна депутатка від «Слуги народу», членкиня парламентського комітету нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла протягом року протягом року зробила кілька гучних заяв щодо військових і ведення бойових дій.

Зокрема, вона заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нібито не надав плану воєнних дій на 2024 рік, тому він повинен піти з посади.

Такі заяви представниці «Слуги народу» викликали резонанс у суспільстві та серед військових. Нардепку почали звинувачувати у роботі на російську пропаганду.

Незважаючи на скандал, Безугла продовжила писати критичні дописи у соцмережах про Валерія Залужного. При цьому зауважимо, що президент Володимир Зеленський жодним чином не коментував це, а коли його вже прямо спитали журналісти, він відхрестився від цього інциденту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *