ОСТАННІ НОВИНИ

На Олімпіаді українську каноїстку змусили цензурувати надпис «I am Ukrainian»

Маркіян Рой

|

Компанія-партнер української каноїстки Анастасії Рибачок, яка придбала для неї човен на змагання на Олімпіаді в Парижі, заявила, що Міжнародна федерація каное цензурувала напис I am Ukrainian («Я – українка») на її судні. Про це повідомила компанія BGV Group.

У компанії розповіли, що придбали для Рибачок каное, на якому вона має змагатися у категорії каное-одиночка вже 9 серпня. Дизайн човна спортсменка розробила самостійно, додавши напис I am Ukrainian, який був важливим для всієї команди.

Проте Міжнародна федерація каное розгледіла у написі «I am Ukrainian» на човні Анастасії «ознаки пропаганди» і змусила зафарбувати частину фрази.

Міжнародний олімпійський комітет забороняє розміщувати на човнах будь-які написи, пов’язані з війною. Наприклад, спортсмени не можуть написати Stop War, тобто «Стоп війні».

«Але ж напис I am Ukrainian – це інше, він вказує на нашу приналежність до України, це важливо. Це насамперед символ віри в мене та мої можливості. Створюючи дизайн для каное, я прагнула підкреслити, що я з України й цим неймовірно пишаюсь», – зазначила Анастасія Рибачок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото:BGV Group; hromadske

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *