ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському ліцеї «Оріяна» відновлюють корпус, який зруйнувала російська ракета

Олег Дерев'янко

|

У львівському ліцеї «Оріяна» проводять відновлювальні роботи у корпусі, який найбільше постраждав від російського ракетного обстрілу 29 грудня. Наразі завершили демонтаж аварійних ділянок, а наступним етапом буде мурування нових стін. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Після ракетного удару учні повернулися до школи через два тижні. Благодійники Howard G. Buffett Fondation (HGBF) замінили близько 300 вікон і понад 100 внутрішніх дверей, а відновлення віконних та дверних відкосів фінансувала Норвезька рада у справах біженців.

Корпус, що навчав учнів початкових класів, зазнав найзначніших руйнувань, що ускладнило відновлювальні роботи. Після тривалих експертиз і підготовки проєктно-кошторисної документації роботи почалися влітку.

Директорка ліцею Ірина Коропецька розповіла, що зараз демонтажні роботи завершені й тепер розпочнеться відбудова. Підрядники планують до початку навчального року закінчити мурування стін і розпочати оздоблювальні роботи. Наступного тижня прибудуть фахівці для відновлення системи опалення.

На відновлення ліцею з резервного фонду міського бюджету виділили 6,7 млн гривень.

Нагадаємо, вдосвіта 29 грудня 2023 року росія випустила по Львівщині 15 ракет, ППО збила 10 із них. Влучання були в житловий квартал на вул. Хоткевича у Львові (Сихів). Крім багатоповерхівок, пошкоджено два сусідні ліцеї та дитсадок.

Внаслідок удару у Львові загинув 44-річний чоловік. Ним виявився баскетболіст Віктор Кобзистий. Кількість поранених щоразу зростала і сягнула 30 осіб.

Також російські ракети влучили в об’єкт інфраструктури у Дрогобицькому районі, тут обійшлося без жертв.

Крім ракет, рашисти випустили по Львівській області 14 «Шахедів», ППО зуміла знищити 8 із них. Ворожі дрони влучили у підприємство у Львові, тут зруйнована частина адмінбудівлі та виробничих цехів. Загиблих чи поранених немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *