ОСТАННІ НОВИНИ

Rheinmetall офіційно отримав від України замовлення на будівництво заводу боєприпасів

Олег Дерев'янко

|

Компанія Rheinmetall отримала перше значне замовлення від українського уряду на будівництво заводу боєприпасів в Україні, яке завершиться протягом кількох років. Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall.

Проєкт, оголошений у лютому 2024 року, включає повне технічне оснащення заводу та його введення в експлуатацію. Загальна вартість замовлення становить кілька сотень мільйонів євро, які будуть зараховані як вхідне замовлення на початку третього кварталу (липень, серпень, вересень) 2024 року. Виробництво боєприпасів в Україні планується розпочати протягом 24 місяців.

Разом зі своїм українським партнером по спільному підприємству, Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу.

«Ми втілюємо слова в життя і разом з нашим партнером створимо український центр компетенції для боєприпасів. Наказ підкреслює довіру до досвіду та виробничих потужностей Rheinmetall. Ми вдячні за можливість підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні її обороноздатності», – зазначив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Як повідомляв Львівський портал, влітку 2023 року стало відомо, що концерн Rheinmetall збирається протягом трьох місяців відкрити завод із виробництва бронетехніки на заході України.

Наприкінці жовтня 2023 року Rheinmetall разом із «Українською оборонною промисловістю» (колишній «Укроборонпром») утворили спільне підприємство, яке запрацювало 11 червня 2024 року.

На початку грудня 2023 року Rheinmetall отримав замовлення на постачання Україні артилерійських снарядів орієнтовно на 142 мільйони євро. Замовлення включає десятки тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм. Їхнє постачання заплановане аж на 2025 рік.

Також відкриття спільного з Rheinmetall виробництва бронетехніки в Україні анонсували наприкінці 2023 року.

У травні 2024 року Армін Паппергер заявив про намір відкрити в Україні ще одне спільне підприємство – з виробництва засобів ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *