ОСТАННІ НОВИНИ

Rheihmetall планує створити в Україні підприємство з виробництва систем ППО

Маркіян Рой

|

Генеральний директор компанії Rheinmetall Армін Паппергер оголосив про плани створити в Україні ще одне спільне підприємство – з виробництва засобів ППО. Про це повідомляє проєкт German Aid to Ukraine, передає Укрінформ.

Зазначається, що мине щонайменше рік-два, перш ніж на новому СП розпочнеться виробництво.

За інформацією видання Welt, гендиректор Rheinmetall також повідомив, що майстерня з технічного обслуговування пошкоджених танків німецького виробництва у Львові почне працювати на повну потужність у травні-червні.

Очільник найбільшої збройової компанії Німеччини кілька разів підкреслив на загальних зборах: «Ми не покинемо Україну… Ці люди своєю кров’ю борються за свободу Європи».

За його словами, Rheinmetall є «найбільшим промисловим прихильником України в її захисті від російської агресії» та інвестує у будівництво потужностей.

Говорячи про будівництво нових заводів з вироблення боєприпасів та інших потужностей, Паппергер зазначив, що після покупки іспанського виробника боєприпасів Expal у 2023 році за 1,2 мільярда євро ще 1,1 мільярда євро будуть інвестовані в розширення виробничих потужностей.

До повномасштабної війни РФ проти України концерн виробляв 70 тисяч артилерійських снарядів за рік, а тепер потужність планується збільшити – до 700 тисяч снарядів до 2025 року та до 1,1 мільйона – у 2027 році завдяки новим виробничим майданчикам у Німеччині, Україні та Литві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *