ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запрацював перший спільний цех «Укроборонпрому» і Rheinmetall

Наталя Дуляба

|

В Україні відкрили перший цех із ремонту і виробництва бронетехніки, створений «Укроборонпромом» спільно зі світовим оборонним гігантом Rheinmetall. Про це Львівському порталу повідомили у АТ «Українська оборонна промисловість».

Цех запрацював у межах спільного німецько-українського підприємства, заснованого у жовтні 2023 року – ТОВ «RHEINMETALL UDI» (RHEINMETALL UKRAINIAN DEFENSE INDUSTRY LLC).

Тут ремонтуватимуть й вироблятимуть військову техніку німецьких зразків. Це пришвидшить відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом дозволить виробляти нову техніку для армії силами українських зброярів.

«Відкриття першого спільного сервісного центру з Rheinmetall в Україні є надзвичайно важливим для зміцнення нашого оборонного потенціалу. Це дасть нам змогу забезпечити швидкий ремонт і обслуговування німецької техніки безпосередньо на території України, що значно підвищить ефективність наших Збройних Сил. Ми вдячні нашим німецьким партнерам за довіру і підтримку, які дають нам змогу впевнено рухатися до перемоги та інтегруватися в європейську систему колективної безпеки», – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

На спільному виробничому майданчику працюють українські фахівці, а технічний нагляд здійснюють представники німецького партнера.

«Для нас дуже важливо надати Україні ефективну та надійну підтримку. Коли справа доходить до постачання запасних частин, нашим головним пріоритетом є забезпечення максимальної доступності та швидке поповнення запасів. Для досягнення цієї мети ми використовуємо наявні канали оригінальних виробників, обробляємо матеріал самостійно та з партнерами. Ми також відновлюємо оригінальні ланцюжки постачання та інтегруємо місцеве виробництво в Україні», – прокоментував генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

В «Українській оборонній промисловості» зі свого боку кажуть, що партнерство з таким гігантом як Rheinmetall свідчить про здобуття високого рівня довіри.

«Така довіра – результат наполегливої праці з розвитку компетенцій наших зброярів, впровадження реформи корпоративного управління та успішної роботи з побудови антикорупційної інфраструктури. Саме все це у комплексі робить компанію та її підприємства конкурентоздатними, прозорими та привабливими для іноземних партнерів», – розповів голова наглядової ради АТ «Українська оборонна промисловість» Давід Ломджарія.

Нагадаємо, відкриття спільного з Rheinmetall виробництва бронетехніки в Україні анонсували наприкінці 2023 року.

Нещодавно у Rheinmetall заявили про намір відкрити в Україні ще одне спільне підприємство – з виробництва засобів ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *