ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, коли Rheinmetall відкриє в Україні завод із виробництва бронетехніки

Наталя Дуляба

|

Найбільший німецький виробник зброї компанія Rheinmetall протягом трьох місяців відкриє завод із виробництва бронетехніки на заході України. Про це пише CNN.

Гендиректор концерну Rheinmetall Армін Паппергер розповів, на заводі будуть будувати та ремонтувати за ліцензією, зокрема бронетранспортер Rheinmetall Fuchs. Також українців навчатимуть, як правильно обслуговувати танки та іншу техніку.

«Українці повинні допомогти самі собі. Це неможливо чекати, аби американці чи європейці допомагали їм протягом наступних 10 чи 20 років», – сказав Паппергер.

Попередньо було відомо, що завод в Україні виготовлятиме близько 400 танків типу Panther на рік. У виробництво вкладуть 200 млн євро. Rheinmetall (RNMBF) управлятиме заводом у партнерстві з «Укроборонпромом», якому також належатиме підприємство.

Водночас Армін Паппергер наголосив, що завод буде захищений від російських атак.

За його словами, наступного року Rheinmetall збільшить щорічне виробництво артилерійських снарядів зі 100 до 600 тисяч, і значна їхня частина буде призначена для поставок в Україну.

Паппергер зауважив, що теоретично Rheinmetall може забезпечити 60% потреби України в артилерійських боєприпасах.

Як писав Львівський портал, концерн Rheinmetall збирається збудувати в Румунії центр обслуговування західної військової техніки, яку використовують Збройні Сили України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *