ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні оголосили про запуск виробництва бронетехніки спільно з Rheinmetall

Андрій Котенський

|

У найближчій перспективі Україна й німецький збройний концерн Rheinmetall планують запуск виробництва бронетехніки на своїй території. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Дениса Шмигаля, це флагманський проєкт єднання сил України та європейських зброярів для досягнення справедливого миру та для нашої спільної безпеки.

«У жовтні ми з канцлером Німеччини Олафом Шольцом дали старт співпраці Українського оборонно-промислового комплексу та німецького Rheinmetall. Підприємство вже виробляє для України артилерійські снаряди та отримує на них нові замовлення. У майбутньому так само будемо робити ставку на трансферт технологій, інвестиції в конструкторські розробки, нові виробництва та Military Tech», – повідомив Денис Шмигаль.

Раніше повідомлялось, що Найбільший німецький збройний концерн Rheinmetall отримав замовлення на постачання Україні артилерійських снарядів орієнтовно на 142 мільйони євро.

Як повідомляв Львівський портал, влітку цьогоріч стало відомо, що концерн Rheinmetall збирається найближчим часом відкрити завод із виробництва бронетехніки на заході України.

Наприкінці жовтня Rheinmetall разом із «Українською оборонною промисловістю» (колишній «Укроборонпром») утворили спільне підприємство.

Перші зразки бронетехніки Rheinmetall планує випустити в Україні вже у 2024 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *