ОСТАННІ НОВИНИ

Rheinmetall отримав замовлення на артснаряди для України на 2025 рік

Наталя Дуляба

|

Найбільший німецький збройний концерн Rheinmetall отримав замовлення на постачання Україні артилерійських снарядів орієнтовно на 142 мільйони євро. Їхнє постачання заплановане аж на 2025 рік. Про це повідомляє Укрінформ.

Замовлення включає десятки тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм. Замовник – країна-партнер НАТО, яка має намір підтримувати Україну ефективною довгостроковою військовою допомогою.

Снаряди вироблятиме Rheinmetall Expal Munitions – нещодавно придбана іспанська дочірня компанія групи. Боєприпаси будуть поставлені у 2025 році.

Водночас виробництво і поставка близько 40 тисяч снарядів для України з попереднього замовлення має відбутися в 2024 році, йдеться у заяві Rheinmetall.

У концерні відзначають, що попит на артилерійські боєприпаси нині дуже високий, це зумовлено не лише потребами України, а й необхідністю поповнити значною мірою спорожнілі склади боєприпасів Німеччини та інших країн НАТО та ЄС.

У 2024 році компанія Rheinmetall планує значно збільшити потужності виробництва боєприпасів на заводах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці й Австралії, забезпечуючи щороку виробництво до 700 тисяч артилерійських снарядів.

Як повідомляв Львівський портал, влітку цьогоріч стало відомо, що концерн Rheinmetall збирається найближчим часом відкрити завод із виробництва бронетехніки на заході України.

Наприкінці жовтня Rheinmetall разом із «Українською оборонною промисловістю» (колишній «Укроборонпром») утворили спільне підприємство.

Перші зразки бронетехніки Rheinmetall планує випустити в Україні вже у 2024 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *