ОСТАННІ НОВИНИ

Росія хоче зняти з себе відповідальність за обстріл «Охматдиту», – ISW

Маркіян Рой

|

Російські офіційні особи та пропагандисти намагаються зняти з себе відповідальність за обстріл дитячої лікарні «Охматдит». Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Військові аналітики наголосили, що російські суб’єкти інформаційного простору роблять неправдиві заяви про ракети, якими було завдано удару, та стан лікарні – все це суперечить існуючим доказам.

Український центр протидії дезінформації також попередив, що російські пропагандистські джерела посилюють різноманітні інформаційні операції, спрямовані на те, щоб відвести відповідальність за удар від Росії.

Зокрема, російська пропаганда зробила неправдиві заяви про те, що Україна використовує частину або всю лікарню для лікування поранених українських солдатів, що Україна зберігає ракети в лікарні, і що в лікарню влучили українські ракети протиповітряної оборони, а не російська ракета.

Передісторія

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, медцентр, офісну будівлю та житлові будинки.

На вечір понеділка, 8 липня, повідомляли про 27 загиблих у столиці і 82 поранених. Одна із загиблих у лікарні «Охиатдит» – молода лікарка зі Львова. Ракетні завали розбирають досі.

За даними СБУ, російська ракета Х-101 була навмисно запрограмована вразити «Охматдит». І лише дивом вдалося уникнути значної кількості жертв, адже на момент влучання ракети в «Охматдиті» перебувало понад 1200 людей.

9 липня під час нічних розборів завалів у Шевченківському районі міста знайшли тіло хлопчика.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *