ОСТАННІ НОВИНИ

На момент влучання ракети в «Охматдиті» перебувало понад 1200 людей

Андрій Котенський

|

В момент ракетної атаки в «Охматдиті» перебувало понад 600 пацієнтів і щонайменше стільки ж – працівників лікарні. Наразі відомо про двох загиблих. Евакуація пацієнтів продовжується, повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

За даними відомства, повного руйнування зазнав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій (де дітям проводять діаліз) НДСЛ «Охматдит». У старому хірургічному корпусі вибито майже всі вікна, зазнали значних пошкоджень два хірургічні та два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У новому, зведеному лише нещодавно, корпусі пошкоджено 12 відділень, з них 8 — хірургічних, 5 – онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Втрачена також частина єдиної в країні онкогематологічної лабораторії.

«Загиблі — лікарка й родич одного з пацієнтів медичного закладу. 7 дітей отримали поранення, з них 4 ушпиталені», – йдеться у повідомленні КМВА.

Ці дані не остаточні бо рятувальна операція триває.

Передісторія

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку, випустивши по Україні 38 ракет, в тому числі й «Кинджалів». Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами Охматдиту є люди, уламки розбирають не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці.

На вечір понеділка, 8 липня, відомо про 27 загиблих у столиці і 82 поранених. Одна з них молода лікарка зі Львова. Ракетні завали розбирають досі.

За даними СБУ, російська ракета Х-101 була навмисно запрограмована вразити «Охматдит».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *