ОСТАННІ НОВИНИ

Директором Львівського палацу мистецтв став Левко Ванькович. Конкурс завершився скандалом

Олег Дерев'янко

|

У середу, 3 липня, комісія ухвалила рішення призначити Левка Ваньковича генеральним директором Львівського палацу мистецтв на п’ять років. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі облради.

На конкурс подалися чотири кандидати: Левко Ванькович, Катерина Кеньо, Олександр Лабецький та Ярослав Бринь. Під час засідання троє претендентів, зокрема Катерина Кеньо, Олександр Лабецький та Ярослав Бринь, подали заяви про зняття з конкурсу. Також конкурсну комісію покинули четверо членів комісії.

Левко Ванькович, в.о. керівника Палацу мистецтв, представив на розгляд комісії публічну презентацію програми розвитку установи на один і п’ять років. Опісля комісія провела співбесіду з кандидатом, мала можливість поставити запитання та обговорити кандидатуру.

Комісія прийняла рішення визнати переможцем конкурсу Левка Ваньковича та рекомендувати Управлінню майном спільної власності укласти з ним контракт терміном на п’ять років.

Як повідомляє ZAXID.NET, конкурс на посаду директора Львівського палацу мистецтв завершився скандалом. Зокрема, Катерина Кеньо, Олександр Лабецький та Ярослав Бринь відмовилися від участі у конкурсі на посаду директора комунального закладу культури «Львівський палац мистецтв», заявивши про непрозорість та підтримку владою одного з кандидатів. Йдеться про представника партії «Голос» Левка Ваньковича, який не має офіційного стажу роботи у сфері культури три роки, як цього вимагає закон, однак його допустили до конкурсу. Також про демарш оголосили четверо з дев’яти членів конкурсної комісії. Незважаючи на це, засідання продовжилося і конкурсна комісія на чолі з заступником голови ЛОВА Іваном Собком визначила Левка Ваньковича переможцем та рекомендувала призначити його на посаду директора на п’ять років.

«Варто зауважити, що конкурс на посаду директора Львівського палацу мистецтв перетворився на політичне протистоянння «Європейської солідарності» та «Голосу», який заручився підтримкою Львівської ОВА. Після того, як представника «Голосу» Левка Ваньковича допустили до конкурсу, троє інших кандидатів заявили про упередженість та відмовилися від подальшої участі» , – пише видання.

Окрім того, Катерина Кеньо та Олександр Лабецький оскаржили у Львівському окружному адмінсуді рішення конкурсної комісії про допуск до конкурсу Левка Ваньковича. Суд відкрив провадження у справі.

Голова депутатської комісії з питань культури, депутат від «Європейської солідарності» Святослав Шеремета, який є членом конкурсної комісії, наголосив, що з одним кандидатом конкурс не може проводитися і його потрібно скасувати. Разом із Шереметою від участі у роботі комісії відмовилися ще троє її членів – художник, архітектор Олесь Дзиндра, представниця суспільно-культурного товариства «Холмщина» Ірина Гринь та представник ГО «Фольк самоцвіт» Ігор Седлецький.

Заступник голови ЛОВА, голова конкурсної комісії Іван Собко назвав згадані заяви демаршем та наполягав на продовженні конкурсу.

Передісторія

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради оголосило конкурс на заміщення посади директора Культурно-мистецького центру «Львівський палац мистецтв». Прийом документів розпочався 9 травня.

Майже п’ять останніх років установу очолював Юрій Візняк. Наприкінці січня посадовець написав заяву на звільнення за власним бажанням і достроково припинив свої повноваження.

З цього приводу 29 січня колектив на зборах провів таємне голосування, аби визначити, кого зі свого боку рекомендує на тимчасового виконувача обов’язків директора Львівського палацу мистецтв. Ним обрали Олександра Лабецького. Він повинен був очолювати установу до завершення конкурсу, який мала б ще оголосили Львівська обласна рада, а переможця потім теж мали б затвердити депутати на сесії.

Проте Львівська обласна рада знехтувала думкою колективу і призначила в.о. керівника Львівського палацу мистецтв Левка Ваньковича. Про конкурсні процедури тоді взагалі не йшлось. Все це неабияк збурило і сам колектив, і депутатів облради.

Після скандалу з керівництвом Львівського палацу мистецтв управління майном спільної власності Львівської обласної ради таки оголосило конкурс на посаду директора установи. На неї претендують четверо кандидатів, хоча один із них не до кінця відповідає критеріям конкурсного відбору.

Конкурсна комісія, утворена при Львівській обласній раді, на засіданні у понеділок, 17 червня, допустила до участі усіх чотирьох кандидатів на посаду директора Львівського палацу мистецтв. Левку Ваньковичу, незважаючи на гострі дискусії, члени комісії віддали мінімальну кількість голосів, тож він все-таки зможе позмагатись за посаду на рівні з іншими учасниками відбору

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *