ОСТАННІ НОВИНИ

Суд відправив під варту охоронця Тищенка, який брав участь у нападі на ексвійськового

Маркіян Рой

|

Суд відправив під варту охоронця народного депутата Миколи Тищенка, якого підозрюють у нападі на колишнього військового у Дніпрі. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

В Офісі Генпрокурора не вказали, хто є цим учасником. Однак, як повідомляли у ЗМІ, 26 червня Печерський районний суд міста Києва саме обирав запобіжний захід для охоронця Тищенка Сергія Цубера.

Вказано, що суд відправив охоронця Тищенка, який був учасником нападу на колишнього військового у Дніпрі, під варту на 2 місяці без права внесення застави.

Чоловіка підозрюють у катуванні та незаконному утримуванні потерпілого.

Раніше охоронець Тищенка Костянтин Цубера заявляв, що його судять незаконно, і погрожував накласти на себе руки.

Передісторія

20 червня у Дніпрі невідомі у камуфляжі та балаклавах напали на Дмитра Павлова, колишнього військовослужбовця спецпідрозділу Kraken ГУР МО. Інцидент стався під час конфлікту між ним та охоронцями народного депутата Миколи Тищенка, який заявив про розслідування «дев’ятки» – мережі ботоферм. Після нападу Павлова поклали на землю, одягнули на руки кайданки та взялись вивчати вміст сумки.

Незабаром після цього правоохоронці розпочали розслідування, кримінальні провадження були відкриті за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

25 червня Тищенку повідомили про підозру у вчиненні незаконного позбавлення волі ексвійськового. Також було погоджено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту для народного депутата. Тищенко під час вручення йому підозри розбив свій мобільний телефон, проте це не завадить слідству отримати з нього інформацію.

Того ж дня поліція заявила про затримання одного з причетних до нападу на Павлова. Розшукові заходи проводились у п’яти областях України.

Згодом на сайті Верховної Ради з’явилася петиція з вимогою позбавити Миколу Тищенка депутатських повноважень, яка набрала значну кількість підписів за короткий період часу.

Невдовзі Тищенка на 60 діб відправили під домашній арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Слідство.Інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *