ОСТАННІ НОВИНИ

Тищенку повідомили про підозру за позбавлення волі ексвійськового

Олег Дерев'янко

|

Правоохоронці повідомили про підозру народному депутату Миколі Тищенку в незаконному позбавленні волі після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, група осіб, перебуваючи 20 червня у Дніпрі, діючи за вказівкою народного депутата України та за попередньою змовою між собою, із застосуванням фізичної сили та спецзасобів протиправно позбавили волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.

При цьому вони завдали потерпілому тілесні ушкодження та незаконно утримували протягом певного часу.

Миколі Тищенку повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі людини (ч. 2 ст. 146 КК України). Санкція статті передбачає покарання – до п’яти років тюрми.

Також погоджено клопотання щодо обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, у зв’язку із згаданими подіями повідомлено про підозру ще одній особі, яка брала активну участь у протиправних діях, за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України.

Як повідомляв Львівський портал, 20 червня у соцмережах з’явилось відео, на якому видно, як люди у формі й балаклавах оточили чоловіка в цивільному одязі, поклали його на землю і вдягнули на руки кайданки. Потім невідомі взялись вивчати вміст сумки затриманого.

У спецпідрозділі ГУР Kraken підтвердили, що чоловік, на якого напали в центрі Дніпра, є їхнім колишнім бійцем Дмитром Павловим, а у соцмережах стверджують, що люди у військовій формі є охоронцями народного депутата Миколи Тищенка.

Сам нардеп Тищенко 20 червня писав у своєму Telegram, що приїхав у Дніпро із викриттям «об’єднаного злочинного угруповання «дев’ятки»» – мережі ботоферм. При цьому він звинуватив Павлова у нападі на «поліцейського» під час обшуків офісу ботоферми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *