ОСТАННІ НОВИНИ

Напад на ексвійськового у Дніпрі за участю Тищенка: поліція встановила причетних

Ольга Денисяка

|

Поліція встановила причетних до нападу на колишнього військового Дмитра Павлова у Дніпрі. Одного з них затримали. Про це повідомила Національна поліція.

«Одного з активних учасників подій поліцейські Дніпропетровщини вже затримали. Слідчі та розшукові заходи проводились на території пʼяти областей держави», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 20 червня на просп. Дмитра Яворницького м. Дніпро група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків завдала потерпілому тілесні ушкодження та одягнули на нього кайданки. За фактом конфлікту поліція за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочала два кримінальні провадження – за незаконне позбавлення волі та катування.

Одразу після скоєння злочину поліцейські допитали потерпілого та свідків події. В ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення кримінальних правопорушень можуть бути причетні декілька осіб. Їхні особи поліція встановила. Одного із активних учасників подій затримали. Поліцейські провели ряд обшуків за місцями проживання фігурантів, в ході яких вилучили речові докази, в тому числі зброю та одяг.

В результаті опрацювання доказів була визначена процесуальна роль у злочині народного депутата, який брав участь у подіях. Зібрані матеріали за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора за підслідністю були передані до Державного бюро розслідувань, після чого народному депутату було оголошено про підозру. Поліція і надалі продовжить здійснювати оперативний супровід.

Як повідомляв Львівський портал, 20 червня у соцмережах з’явилось відео, на якому видно, як люди у формі й балаклавах оточили чоловіка в цивільному одязі, поклали його на землю і вдягнули на руки кайданки. Потім невідомі взялись вивчати вміст сумки затриманого.

У спецпідрозділі ГУР Kraken підтвердили, що чоловік, на якого напали в центрі Дніпра, є їхнім колишнім бійцем Дмитром Павловим, а у соцмережах стверджують, що люди у військовій формі є охоронцями народного депутата Миколи Тищенка.

Сам нардеп Тищенко 20 червня писав у своєму Telegram, що приїхав у Дніпро із викриттям «об’єднаного злочинного угруповання «дев’ятки»» – мережі ботоферм. При цьому він звинуватив Павлова у нападі на «поліцейського» під час обшуків офісу ботоферми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *