ОСТАННІ НОВИНИ

Росія відправила «Африканський корпус» штурмувати Вовчанськ, – британська розвідка

Олег Дерев'янко

|

Британська розвідка заявила, що Росія посилює свою війну проти України ресурсами, які раніше були призначені для Африки. Про це повідомляє Європейська правда.

Протягом останнього тижня, згідно з оглядом, Росія розгорнула підрозділи «Африканського корпусу» Міноборони РФ разом з регулярними російськими військами та підрозділами «Шторм-Z» під час наступу на Вовчанськ.

За даними відомства, підрозділи «Африканського корпусу», найімовірніше, раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо і Нігері.

Міністерство оборони Росії майже передислокувало загони з «Африканського корпусу» до українського кордону протягом квітня 2024 року у межах підготовки до цього наступу.

Дуже ймовірно, що Росія посилює свою війну проти України ресурсами, які раніше були призначені для Африки, заявили у британському Міноборони.

Нагадаємо, з 13 травня почались бої за Вовчанськ, згодом ЗСУ потіснили рашистів і почали зачистку північної околиці міста. Наступного дня нашим військовим довелось змінити позиції у районі Лук’янців, бо росіяни почали інтенсивно скидати КАБи.

Зрештою ситуацію у Вовчанську вдалося стабілізувати, станом на 20 травня Сили оборони України контролюють 60% міста, лінія фронту проходить фактично по річці Вовча.

Втім війська РФ, штурмуючи Вовчанськ, просто засипають його авіабомбами. Наші військові кажуть, що місто перетворилось на руїни фактично за п’ять днів.

Довідка

«Африканський корпус» створений у грудні 2023 року та є ініціативою Міноборони РФ. Складається з понад двох тисяч солдатів і офіцерів регулярних військ, а також досвідчених найманців, багато з яких раніше служили в групі Вагнера.

Підрозділ, зокрема, покликаний «вирішувати масштабні та комплексні завдання» з «протидії неоколоніальному впливу Заходу», щоб «підривати його ресурсну базу» в країнах Африки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *