ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 100 млн євро на компенсації за знищене житло

Олег Дерев'янко

|

Україна отримає 100 млн євро позики від Банку розвитку Ради Європи у межах проєкту «Нome. Компенсація за знищене житло». Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві фінансів.

Проєкт з підтримки механізму прямої допомоги (житлових сертифікатів) реалізують по всій підконтрольній території України.

Так, українці, зокрема, учасники бойових дій, інваліди та багатодітні сім’ї, які втратили житло внаслідок бойових дій та терористичних атак рф, отримають компенсацію у вигляді сертифікатів на придбання нового житла.

«Повномасштабна війна росії завдала житловому сектору України збитків на понад 50 млрд доларів. Проєкт Нome допоможе постраждалим громадянам якнайшвидше повернутися до комфортного життя. Надзвичайно вдячні Банку за активну підтримку і солідарність з Україною. Подальша реалізація та розробка проєктів з підтримки соціальної сфери сприятиме сталому соціальному розвитку та відновленню», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

За даними відомства, проєкт впроваджуватимуть у межах послуги  «єВідновлення». Громадяни можуть формувати запити та в результаті отримувати сертифікати на компенсацію за пошкоджене майно.

Процес перевірки заяв, а також відбору запитів здійснює спеціальна Державна комісія з компенсації. Прослідкувати перебіг розгляду справи можна буде у мобільному застосунку «Дія».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *