ОСТАННІ НОВИНИ

G7 створить фонд допомоги Україні з доходів від заморожених російських активів

Маркіян Рой

|

Країни «Групи семи» створять фонд для підтримки України, використовуючи доходи від заморожених російських активів. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на видання Nikkei.

Фонд буде створений під егідою міжнародної організації, наприклад, Світового банку. США, Великобританія, Японія та інші країни будуть робити внески у вигляді кредитів. Прибуток від інвестування заморожених активів буде використовуватися для погашення цих кредитів.

Фонд надаватиме допомогу Україні у вигляді пожертвувань, тому країна не буде зобов’язана повертати гроші.

Лідери G7 мають намір досягти домовленості з цього питання на саміті в Італії.

Як повідомляв Львівський портал, 21 травня ЄС офіційно схвалив план використання відсотків від заморожених російських активів, що може принести Україні до 3 мільярдів євро на рік.

У лютому Сполучені Штати стверджували, що країни G7 повинні повністю арештувати заморожені активи, але згодом відмовилися від цієї ідеї через занепокоєння союзників, що це може стати небезпечним правовим прецедентом і що Росія може вжити заходів у відповідь.

Міністри фінансів G7 підтримали ідею надання Україні кредиту, забезпеченого прибутками від заморожених російських активів, задля фінансування Києва після 2024 року.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відмовляється від планів створення п’ятирічного фонду військової допомоги Україні після того, як зіткнувся з протидією з боку членів Альянсу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *