ОСТАННІ НОВИНИ

Тривають бої за Вовчанськ, ворог має тактичний успіх, – Генштаб

Маркіян Рой

|

На Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється. Зокрема, тривають бої за Вовчанськ. На цьому напрямку протягом 12 травня російські окупанти втратили вбитими понад 100 своїх солдатів, повідомляє Генштаб.

«Ведуться бойові дії на напрямках Пильна – Лук’янці, Пильна – Глибоке, Пильна – Олійникове, Муром – Бугруватка. Крім того, противник проводить штурмові дії на напрямках Стрілеча – Глибоке, Олійникове – Глибоке, Оліникове – Лук’янці, Муром – Стариця, Плетенівка – Тихе», – йдеться в повідомленні.

Протягом доби на цих напрямках ворог здійснив 22 штурмові дії, з яких 14 – ще тривають. Зазначається, що ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ.

Наразі ворог має тактичний успіх.

У Генштабі наголосили, що сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в українську оборону. Сили оборони ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження військам рф, широко застосовують безпілотні системи для ведення розвідки та завдання точкових ударів.

Також триває розгортання резервів для стабілізації ситуації. У Генштабі запевнили: «В ході визначення завдань військам, одним із головних пріоритетів є збереження життя наших воїнів».

Нагадаємо, 10 травня стало відомо, що російські окупаційні війська активізувалися на Харківщині, там йдуть бої.

Головком Олександр Сирський запевнив, що українське військо знає плани ворога і гнучко реагує на всі дії РФ, проте ситуацію в Харківській області називає «суттєво загостреною».

Згодом в ГУР запевнили, що знали про графік наступу російських військ на півночі Харківщини і закликають російських військових здаватися в полон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *