ОСТАННІ НОВИНИ

Півтора року у СІЗО: за Насірова таки внесли заставу

Наталя Дуляба

|

24 травня за ексголову ДФС України Романа Насірова внесли заставу, тож він виходить зі СІЗО, пробувши там півтора року. Про це Львівському порталу повідомили у Вищому антикорупційному суді.

Так, за Насірова внесли 55 000 592 грн застави. Тепер його випустять з-під варти, однак експосадовець зобов’язаний прибувати за викликом до суду, не залишати межі Києва без дозволу, утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі суду особами.

Також Роман Насіров повинен здати на зберігання усі закордонні паспорти, службовий паспорт, інші документи, що дають право на виїзд з України, носити електронний браслет. Строк дії вищезгаданих обов’язків – до 7 липня 2024 року.

Нагадаємо, Романа Насірова обвинувачують в отриманні 722 млн грн хабара за відшкодування ПДВ компаніям агробарона Олега Бахматюка. Разом із ексглавою ДФС у справі, яку ведуть із 2017 року, фігурує й його тодішній заступник.

Насірова обвинувачують за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Слідство у цій справі завершили на початку 2023 року і в травні передали до суду.

У жовтні 2022 року Насірова взяли під варту із можливістю внесення 523 млн грн застави, але вже у травні 2023 року ВАКС у п’ять разів зменшив розмір застави. Згодом її знову зменшили до 130,7 млн грн і зрештою дійшло до 55 млн грн.

Загалом під вартою колишній очільник ДФС України перебував півтора року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *