ОСТАННІ НОВИНИ

Справу Насірова про 21 млн євро та 5,5 млн доларів хабара нарешті передали до суду

Андрій Котенський

|

Справу про 21 млн євро та 5,5 млн доларів США неправомірної вигоди для колишнього голови Державної фіскальної служби та його радника скеровано до суду. Це найбільша в історії сума, задокументована правоохоронцями. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАБУ.

За даними НАБУ, колишнього голову ДФС звинувачують в отриманні неправомірної вигоди за відшкодування ПДВ в інтересах компаній аграрного холдингу. Розслідування розпочалося ще у 2017 році. Але через те, що сплата неправомірної вигоди відбувалася шляхом перерахування коштів між компаніями-нерезидентами з використанням рахунків в закордонних банківських установах, вона потребувала  часу та комунікації з компетентними органами інших країн.

Дії Насірова кваліфікували як одержання службовцем хабаря в особливо великому розмірі, а його радника — як пособництво в одержанні хабаря в особливо великому розмірі.

Якщо їхню вину доведуть у суді то їм загрожує  від 5 до 10 років тюрми, із конфіскацією майна, а також з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще впродовж трьох років.

Нагадаємо, що у жовтні 2022 року Насірова взяли під варту із можливістю внести 523 млн грн застави. Втім у травні 2023 року ВАКС у п’ять разів зменшив заставу Насірову.

До цього Детективи Національного антикорупційного бюро оголосили про підозру в одержанні 722 млн гривень неправомірної вигоди колишньому голові Державної фіскальної служби та його раднику.

На початку лютого НАБУ і САП завершили розслідування стосовно ексголови Державної фіскальної служби України Романа Насірова та його радника – їх підозрюють в одержанні 5,5 млн дол. США та понад 21 млн євро неправомірної вигоди за відшкодування ПДВ компаніям аграрного холдингу.

Нагадаємо, що в ніч на 3 березня 2017 року детективи НАБУ вручили Насірову повідомлення про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Згодом суд арештував Насірова із альтернативою внесення 100 млн грн застави. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу. У лютому 2020 року Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *