ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголові ДФС Насірову продовжили арешт, але зменшили розмір застави

Наталя Дуляба

|

Колишньому голові ДФС України Роману Насірову ще на 60 днів продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення 130,7 млн грн застави. Відповідне рішення 14 вересня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду.

ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, продовживши арешт Роману Насірову ще на 60 днів, тобто до 12 листопада.

Натомість альтернативою запобіжного заходу визначили внесення застави розміром 130 791 320 грн.

Як зауважують у Центрі протидії корупції, нова застава є вдвічі меншою від визначеної раніше – 261 млн грн.

«Сам Насіров стверджував, що ані він, ані його родичі не можуть внести заставу. Максимальна сума, яку він може внести, становить 10 млн грн. Крім цього він нібито має проблеми із здоровʼям, а в СІЗО йому не можуть забезпечити належну медичну допомогу», – кажуть аналітики.

Нагадаємо, Романа Насірова обвинувачують в отриманні 722 млн грн хабара за відшкодування ПДВ компаніям агробарона Олега Бахматюка. Разом із ексглавою ДФС у справі, яку ведуть із 2017 року, фігурує й його тодішній заступник.

Натисніть на зображення для збільшення

Насірова обвинувачують за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Слідство у цій справі завершили на початку 2023 року і в травні передали до суду.

У жовтні 2022 року Насірова взяли під варту із можливістю внесення 523 млн грн застави, але вже у травні 2023 року ВАКС у п’ять разів зменшив розмір застави. Колишній очільник ДФС України досі перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *