ОСТАННІ НОВИНИ

З окупованої Запорізької області повернули 17-річного підлітка

Маркіян Рой

|

З тимчасово окупованої території Запоріжжя вдалося повернути 17-річного хлопця-сироту. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«З тимчасово окупованої території вдалося повернути 17-річного хлопця. Денис дуже хотів і встиг до повноліття виїхати з ТОТ. Його поверненню на підконтрольну Уряду України територію сприяли Мінреінтеграції спільно з громадською спілкою «Українська мережа за права дитини», – йдеться в повідомленні.

Хлопець – сирота. Від початку повномасштабного вторгнення він проживав на ТОТ Запорізької області під наглядом сусідки й весь цей час шукав можливості виїхати з окупації.

У відомстві зазначили,  що рідна тітка Дениса звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції із проханням допомогти вивезти племінника з окупованого міста. Хлопець перебуватиме під її опікою.

У Мінреінтеграції додають, що українська мережа за права дитини надасть хлопцеві соціально-психологічну допомогу та забезпечить речами першої потреби.

«Вже незабаром хлопець відправиться до реабілітаційного табору у Трускавці. Там спеціалісти допоможуть йому не лише відновитися психологічно, а й корисно та цікаво провести час у колі однолітків», – йдеться в повідомленні Мінреінтеграції.

Як відомо, наразі офіційно підтверджено депортацію до росії понад 19,5 тисячі українських дітей.

Водночас уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук повідомляла, що кількість викрадених рашистами українських дітей може сягати 200-300 тисяч. Точна кількість наразі невідома, бо багато населених пунктів досі в окупації.

Як відомо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Згодом після оголошення цього рішення, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв пригрозив ракетним ударом по Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Також повідомлялося, що колаборантка з Донецька за 7 млн грн допомогла окупантам вивезти 1000 українських дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *