ОСТАННІ НОВИНИ

Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна про це не просить

Наталя Дуляба

|

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг укотре наголосив, що Північноатлантичний альянс не планує розгортати війська на території України, натомість важливо забезпечити їй достатній обсяг військової допомоги. Про це він сказав в інтерв’ю агентству ANSA під час візиту до Італії, повідомляє Європейська правда.

Столтенберг нагадав, що через затримки з постачанням зброї зі США та Європи до України російські сили змогли досягти прогресу у своєму наступі. І хоча «зараз ситуація змінюється», про присутність «на землі» не йдеться.

«НАТО не має наміру розгортати війська в Україні. Коли я відвідав Україну минулого тижня, українці не просили про війська НАТО, вони просили більше підтримки», – наголосив генсек.

Він додав, що російський правитель Путін досі вірить у військову перемогу в Україні, а відтак єдиний спосіб переконати її сісти за стіл переговорів – «довести на полі бою, що він не переможе, і єдиний спосіб зробити це – надати військову підтримку Україні».

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, першим публічно про можливість введення іноземних військ в Україну заговорив у березні президент Франції Емманюель Макрон. Тоді він говорив нічого конкретно, а лише «не виключав такої можливості у майбутньому».

На початку травня Макрон заявив, що не змінив свою думку. Він каже, що зміг би підняти питання про введення військ в Україну, якщо б росіяни прорвали лінію фронту і з відповідним проханням виступив би офіційний Київ.

Тим часом прем’єр Денис Шмигаль стверджує, що Україна буде вдячна західним партнерам за введення іноземних військ, якщо для цього «настане час».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *