ОСТАННІ НОВИНИ

Ми будемо вдячні, – Шмигаль про введення іноземних військ в Україну

Наталя Дуляба

|

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна буде вдячна західним партнерам за введення іноземних військ, якщо для цього «настане час». Про це він сказав в інтерв’ю канадському телеканалу СВС, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання про те, чи прийме Україна додаткові війська з країн НАТО, Шмигаль сказав, що «підкріплення, безумовно, допоможе відкинути росіян, проте наразі Україна просить у партнерів військову техніку».

«Якщо настане час, ми будемо безмежно вдячні і будемо раді», – додав прем’єр.

При цьому глава українського уряду вважає, що Україна перебуває за крок до запрошення в НАТО: «Наша армія працює за стандартами НАТО. Ми здійснили всі необхідні реформи і тепер знаходимося за крок до запрошення (в Північноатлантичний альянс, – ред.)».

Денис Шмигаль зазначив: офіційний Київ розраховує на те, що члени НАТО ухвалять рішення щодо заявки України на членство вже на липневому саміті НАТО у Вашингтоні.

Як повідомляв Львівський портал, першим публічно про можливість введення іноземних військ в Україну заговорив у березні президент Франції Емманюель Макрон. Тоді він говорив нічого конкретно, а лише «не виключав такої можливості у майбутньому».

На початку травня Макрон заявив, що не змінив свою думку. Він каже, що зміг би підняти питання про введення військ в Україну, якщо б росіяни прорвали лінію фронту і з відповідним проханням виступив би офіційний Київ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *