ОСТАННІ НОВИНИ

Князєва відсторонили від правосуддя

Ольга Денисяка

|

6 лютого Вища рада правосуддя на два місяці відсторонила від здійснення правосуддя колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва. Про це йдеться в повідомленні ВРП.

Заборона діє до 4 квітня, в межах строку досудового розслідування.

«Вища рада правосуддя тимчасово, до 6 квітня 2024 року, відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Про відсторонення повідомила також Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Джерела не називають прізвище судді, але з деталей випливає, що йдеться саме про Князєва.

Передісторія

Голову Верховного Суду України Всеволода Князєва затримали у травні 2023 року на хабарі у 2,7 млн доларів.

За версією слідства, за ці гроші він мав винести рішення у справі, пов’язаній з олігархом Костянтином Жеваго. Цю корупційну схему вдалося викрити завдяки проникненню детектива НАБУ під прикриттям всередину злочинного угруповання. Детальніше про справу читайте за цим посиланням.

Після затримання Князєва взяли під варту із можливістю внесення 107 млн грн застави. Втім її розмір зменшували сім разів поспіль. 31 січня Всеволод Князєв, за якого внесли 18,16 млн грн застави, вийшов із слідчого ізолятора.

Як відомо, сам Князєв скаржився, що через арешт всього майна та рахунків він немає коштів навіть на те, щоб оплатити у СІЗО доступ до Інтернету.

У жовтні торік правоохоронці завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього голови Верховного Суду. Вироку ще немає.

Адвокату, який разом із Князєвим погорів на хабарі, суд дав умовний термін.

Додамо, що Всеволод Князєв був головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *