ОСТАННІ НОВИНИ

Немає грошей навіть на Інтернет. Судді скоротили Князєву заставу із 107 до 45 мільйонів

Андрій Котенський

|

Апеляційна палата ВАКС прийняла рішення про залишення під вартою колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва. Водночас судді вже вкотре зменшують йому заставу, цього разу ще на 10 мільйонів гривень, і він може вийти на волю за 45 мільйонів гривень, повідомляє Центр протидії корупції.

За даними ЦПК, захист просив замінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. На засіданні підозрюваний Князєв говорив, що не збирається переховуватися від правосуддя і готовий відбувати покарання, якщо суд визнає його винним.

Також колишній голова Верховного Суду скаржився на те, що все майно і всі рахунки його та його близьких родичів заарештовані. Ніби то через це він немає коштів навіть на те, щоб оплатити платну послугу у СІЗО – доступ до Інтернету. А через відсутність доступу до мережі він, нібито, не має можливості належно готуватися до суду.

Саме через арешт майна він не має можливості внести заставу. За нього нібито теж ніхто не планує вносити заставу, тому Князев назвав тримання під вартою фактично безальтернативним запобіжним заходом.

Заслухавши доводи сторін, колегія під головуванням судді Семенникова вирішила лишити Князєва під вартою, але зменшила розмір застави із 55 млн до 45 млн гривень.

Нагадаємо, Всеволода Князєва затримали у травні на хабарі у 2,7 млн доларів. За версією слідства, за ці гроші він мав винести рішення у справі, пов’язаній з олігархом Костянтином Жеваго. Цю корупційну схему вдалося викрити завдяки проникненню детектива НАБУ під прикриттям всередину злочинного угруповання.

Детальніше про справу читайте за цим посиланням.

Після затримання Князєву визначили заставу розміром 107 млн грн, втім згодом її зменшили до 75 млн грн, а після цього – до 55 млн грн.

6 вересня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива НАБУ та продовжив Всеволоду Князєву дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 16 жовтня.

Додамо, що Всеволод Князєв був головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *